KONFEKSİYONDA İŞ KAZALARI VE ÖNEMLER

iş guvenligi
Tarafından | 6 Ekim 2016

İğne Batması

Makine çalışırken el, iğne altına yaklaştırılmamalıdır.

İğne değişimi, iplik değişimi esnasında makinenin başka biri tarafından çalıştırılmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Alınacak önlemlere rağmen iğne batması durumuyla karşı karşıya kalındığında öncelikle makine durdurulmalıdır. İğne el veya parmağa batmış durumda ise battığı yerden çıkarılmadan, iğne makineden çıkarılıp öylece en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir. İğne batan kişi, panik yapmaması için sakinleştirilmeye çalışılmalıdır. İş yerindeki diğer kişilerin iğneyi çıkarma girişimlerine engel olunmalıdır. Aksi halde yaralının daha fazla zarar görmesine neden olunabilir.

ele igne

Elektrik Çarpması

Elektrik çarpması durumunda ilk olarak acil stop düğmesi ile makine ya da elektrik şalteri kapatılmalıdır. Makine ya da şalter kapatılmadan kazazedeye dokunulmamalıdır. Akımın kazazededen dokunan kişiye de geçebileceği unutulmamalıdır. Makine üzerine ve ilgili yerlere uyarı levhaları asılmalıdır. Elektrik şalteri kolay ulaşılabilir ve herkesin görebileceği yerde olmalı ve ıslak ellerle makineye ve prize dokunulmamalıdır.

Makineye el, saç ve giysilerin sıkışması

Makinede çalışırken uygun kıyafet giyilmeli ve aşırı geniş, dökümlü kıyafetlerden kaçınılmalıdır. Saçlar toplu olmalı veya bone ile kapatılmalıdır. Künye, bilezik, zincir, kolye gibi takılar çalışma esnasında takılmamalıdır. Bu tür kaza ile karşılaşıldığında paniğe kapılmadan makine acil stop düğmesi ile durdurulduktan sonra sıkışan giysi veya saç makineden kurtarılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir