RR İnterlok Teksipike (Radiyer) Örgülerin Üretimi
İnterlokteksipikeilmek, atlama ve askı elemanlarının birlikte kullanılması ile elde edilen örgülerdir. Bu örgülerle üretilen kumaşlar diğer interlok örgülü kumaşlara göre daha sıkı ve daha düz yüzeylidir.
Makinenin Hazırlaması
İnterlokteksipike örgüsünde önde ve arkada yapılan askı sistemlerinde daha gergin iplik ayarı yapılması gerekir.
İğne seçimi: Teksipike örgülerin üretiminde makine iğne düzeni normal interlok düzeninde olmalıdır.
Çelik seçimi ve may sıklığı ayarı: İlmek, atlama ve askı elemanlarının birlikte kullanılması ile oluşturulan interlokteksipike örgü raporu 6 sistem ve 2 silindir, 2 kapak iğnesinden oluşur.
Örgünün oluşumunda;
1-5.sistemde silindir ve kapak uzun, iğneler ilmek,
2-4.sistemde silindir ve kapak kısa, iğneler ilmek,
3.sistem de silindir ve kapak uzun, iğneler askı,
6.sistemde silindir ve kapak kısa, iğneler askı, kapak iğneleri atlama oluşturarak ile örgü raporu tamamlanır.
İplik gerginlik ayarı: İnterlokteksipike örgüsünde önde ve arkada yapılan askı sistemlerinde daha gergin iplik ayarı yapılması gerekir.
Kumaş çekim ayarı: İnterlok makinesinde bu kumaşın örülmesinde kumaş çekim ayarı makinenin dönüş hızına göre ayarlanacaktır.
Numunenin Örülmesi
İstenilen kumaşın örülebilmesi için bir numune çıkartılması gerekmektedir. Kumaşın istenilen sıklıkta olup olmadığı da kontrol edilmelidir. Numunenin örülmesi sırasında makinenin iğne platinlerinin zarar görmemesi için dikkatli olmak gerekir. Çünkü may ayarları, çekim ayarları, iplik besleme ayarları vb. ayarlar iyi yapılmazsa iğneler ve diğer makine organları zarar görebilir