Mikromodal Nedir?
Mikromodal iplik, birim kesitte modal ipliğe göre daha fazla elyaf içerir. Bu nedenle diğer elyaflardan daha büyük bir yüzeye sahip olduğundan dökümlülük ve rahatlıkla birlikte yumuşak, dolgun bir tutum gibi giyside çok aranan özellikleri en iyi şekilde sağlamaktadır.
Mikro yapısından dolayı ışığı yansıtması farklı olmakta ve mikromodaldan yapılmış bir kumaş adeta gözü okşamaktadır. Sıkı dokunmuş kumaşlarda bile birim alana düşen ağırlık düşük olmakta ve kumaş kırılmamaktadır.
Mikromodal kumaş, nemi pamuğa göre daha hızlı absorbe etmekte ve daha hızlı dışarı atmaktadır. Dolayısı ile çabuk kuruma özelliği ve nem transferi çok iyidir. Bir çok yıkamadan sonra bile parlak ve yumuşak kalmaktadır.
Mikromodal Karışımları
Mikromodal ve Mikronaylon
Mikro elyaflarla üretilen bu iplik, normal ipliğe göre daha fazla filament içerdiğinden daha büyük bir yüzeye sahiptir. Aynı zamanda diğer elyaflardan daha büyük bir hacme sahip olduğundan dökümlülük ve rahatlıkla birlikte yumuşak, dolgun bir tutum gibi ayırıcı özellikler sağlamaktadır.
Sıkı dokunmuş kumaşlarda bile birim alana düşen ağırlık düşük olmakta ve kumaş kırılmamaktadır. Karışım, mikromodalın sağladığı iyi tutumu, yumuşak, narin ve dökümlü tuşe özelliği ile mikronaylonun stabillik ve mikromodal ile uyumlu kuru ve yaş mukavemet özelliklerinin mükemmel birleşimini içermektedir.
Mikromodal ve Penye
Mikromodal ve Penye iplik, her iki elyafın da doğal, rahatlatıcı ve ten ile uyumlu yapısının yanında, ekstra parlak, narin, dolgun ve dökümlü özellik sağlayan mikromodal elyafının etkisiyle kendine has mükemmel bir tuşe sunmaktadır. Pamuğa göre daha yumuşak, serinletici ve akıcı bir kumaş özelliği elde edilmektedir. Özellikle ipeksi etkisiyle kadın iç giyiminde tercih edilmektedir.
Kaynak: karsu.com.tr