Deri, insanoğlunun ihtiyaçlarını gidermek için kullandığı ilk malzemelerden birisi. İlkel çağlarda örtünme amaçlı kullanılan deri, daha sonra savaşlarda kın, üzengi ve sadak olarak stratejik önemi olan bir malzeme halini aldı.
Deri sektörü üretimi için gerekli ham maddesini, hayvancılık sektöründen tedarik ediyor. Mezbahalardan ve diğer kesimhanelerden elde edilen derilerin kullanma şekillerine ve mahalli koruma geleneklerine göre, yağ ve diğer yabancı maddelerden temizlenip, sınıflandırılmaları yapılır, muhafaza edilebilir hale getirilir. Ham deri, et üretiminin yan ürünleri arasında, değer bakımından birinci derecede önemli olan yan üründür.
Deri, yüzde 65 su, yüzde 32,5 protein, yüzde 2 yağ ve yüzde 0,5 mineral tuzlardan oluşur. Üst, orta ve alt olmak üzere 3 tabakası vardır. Orta deri, derinin yüzde 85’lik bölümünü kapsar ve işlenen kısımdır.
Öte yandan, derinin kalitesi cildinin temizliği ile ölçülür. Derideki hatalar ise kullanılan kimyasalların etkileri, işlemler sırasındaki yanlış uygulamalar ya da hayvanın yaşadığı ortamdan kaynaklanan izler nedeniyle oluşuyor. Derilerin stoklanacağı alanların, hava almaması, serin ve güneş almayan bir konuma sahip olması da kalitesini etkileyen kritik etkenler arasında.
Döşemelik
Mobilya ve otomobil olmak üzere iki ayrı gurup olarak üretilen döşemelik derilerimiz ihtiyaç duyulan tüm test değerlerini karşılamaktadır.
Nubuk
Kadifemsi bir yüzey oluşturmak için sırça tarafı hafif zımparalanan ayakkabı yüzlük, giysilik yapımında kullanılan krom sepili derilerdir.
Crazy
Nubuk derileri üzerine yapılan şeffaf bir finiajla kadifemsi yüzeye hafif yağlı ve nemli tutum kazandırılması ile ayakkabılık deri olarak üretilen derilerdir.
Antik
Antik deri, deri yüzeyinde oluşturulan düzensiz kırışıklıkları ve desenleri boyayarak ya da çeşitli araçlarla parlatarak ve çukurları boyayarak ya da iki tonlu renk etkisi vererek işlenmiş eski ve kullanılmış görünümü verilmiş deriye denir.
Hakiki hayvan derilerinden imal edilen bu deri, görüntüsünden dolayı antik ismini almıştır. Üzerindeki düzgünsüz kırışıklıklar ve eski görüntü antik bir imaj yaratır.
Flotter
Natürel ve ipeksi tutumu olan dolap olmuş ve yüzeyi düzleştirilmemiş kalınlığı 1,3 mm üzeri olan ayakkabılık, saraciye ve motosiklet kullanıcıları için üretilen koruyucu özelliği yüksek sağlam derilerdir. Flotter deri yüzeyi dokulu ve doğaldır.
Rugan – Florantik
Sırçası düzeltilmiş derilere yoğun finisaj yapılarak trendler doğrultusunda parlaklığı değişen ayakkabı ve saraciyelik derilerdir. Çok parlak görünümlü olanlara Rugan, daha mat görüntüde olanlara Florantik denilmektedir.
Astar
Ayakkabı üretiminde iç taban kaplaması, ayakkabı iç yüzey kaplaması olarak kullanılan kalınlıkları 0,6-1,0 mm arası değişen, yüzeyinde kullanım verimliliğini arttırmak için hafif bir finisaj yapılan deri gurubudur.
Seta Calf
Erkek ayakkabıları üretiminde kullanılmak üzere üst seleksiyonlu derilerden yapılan ürün gurubudur.
Giysilik
Bay ve bayan olmak üzere farklı kalınlıklarda üretilmekte sırçaları düzeltilmiş veya üst seleksiyon derilerden üretilmiş hafif yağlı, yumuşak tutumu olan yüksek ıslak ve kuru sürtünme değerlerine sahip deri gurubudur. Bu derilere müşteri taleplerine göre baskı metodu ile farklı görünüm ve efektler kazandırılabilmektedir.
Primal
Bitkisel sepileme tekniği ile üretilen tamamen doğal işleme tekniğine sahip bir üründür. Sepileme tekniğinden dolayı kendi ürün gurubuna ait çok farklı ele gelen tutumu mevcuttur. İşleme prosesi dışında farklı kurutma tekniği kullanıldığı için görünüm dokusu da doğallığını kaybetmemiştir.
Wet White
Kromsuz ( Chrome Free) deri gurubudur. Medikal deri özelliği de vardır. Ter emme haslıkları çok yüksektir. Krom ihtiva etmediğinden dolayı çok üstün bir sepileme tekniği gerektirmektedir. Bu gurup derilerimizde kullanıcılara krom ihtiva etmediğine dair üretilen ürünlerle birlikte nihai kullanıcılar için gerekli sertifikalarda verebilmekteyiz. Son yıllarda insan derisine yakın olmasından dolayı üst gurup araba üreticileri tarafından tercih edilmektedir.
Wet Blue
Yarı mamül krom sepilenmiş büyükbaş hayvan derileridir.