HALI NASIL TEMİZLENİR

hali temizleme
Tarafından | 26 Nisan 2017

Zamanla biriken tozlar ve üzerine dökülen çay ve kahve lekeleri! Halı temizleme püf noktalarını buradan öğrenebilirsiniz.

Önerimiz

Halınızı düzenli olarak temizlemeniz, kökten yaptığınız temizliği kolaylaştıracaktır. Halıların en az haftada bir elektrikli süpürgeyle süpürülmesi gerekir. Bu şekilde halınızın ömrünü uzatabilir ve kirlerin birikmesini engelleyebilirsiniz.

İlk yapılması gerekenler…

  • Toz şeklinde olan halı temizlik ürünleri, kuruma süresi gibi bir sorunu olmadığından dolayı ve temizliği daha hızlı ve kolaydır.
  • Halıdaki lekeleri, temizlik suyuna karıştırılmış, halı şampuanı ve sert kılları olan fırça yardımıyla temizleyebilirsiniz.
  • Halıdaki kokuları gidermek için karbonat kullanabilirsiniz.
  • Temizlik ürünlerini kullanmadan önce, küçük bir alanda denemeyi unutmayın.

Krem renkli halınıza kahve dökmüş olabilirsiniz ya da sadece günlük biriken kirler ve tozlar olabilir. Sebebi her ne olursa olsun, halıların bakıma ve temizliğe ihtiyacı vardır. Halı temizliğinde bizi en çok uğraştıran şey, mobilyaları yerinden çekmek ve halıların kurumasını beklemektir. Fakat halı temizliği bu kadar zor olmak zorunda değil, buradaki halı temizleme püf noktaları sayesinde işiniz kolaylaşacak.

Halılar Nasıl Temizlenir?

Halı Temizleme Tozu Nasıl Kullanılır?

Halı temizleme tozunun kullanımı kolay ve hızlıdır. Karbonat ya da halı temizleme tozunu aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz:

  1. Tozu halının üzerine eşit miktarda serpin.
  2. Yaklaşık 30 dakika tozu halının üzerinde bekletin – bütün bir gece bekletmek daha etkili olur  bu süre içinde serpilen toz, halıdaki kirleri yumuşatacak ve kokuları giderecektir.
  3. Son olarak elektrikli süpürgeyle süpürün.

Halı Şampuanı Nasıl Kullanılır?

Halı şampuanı kullanmak da, başka bir alternatiftir. Bir çok çeşidini bulabileceğiniz halı şampuanını kullanırken talimatlarına uymayı unutmayın.

  1. Şampuanı suyla karıştırmadan önce talimatını mutlaka okuyun. Genelde bu tür temizlik ürünlerinin suya karıştırılması gerekir.
  2. Halınızın büyüklüğüne göre yeteri miktarda şampuan kullanın.
  3. Halınızı fazla ıslatmamaya çalışın – gereksiz deterjan harcamakla kalmayip, halının kuruma süresini de uzatmış olursunuz.
  4. İnatçı lekeleri sert kıllı fırça kullanarak fırçalayın.
  5. Halıyı kurumaya bırakın.
  6. Kuruduktan sonra, şampuan kalıntılarını elektrikli süpürgeyle süpürün.

hali sagliga zararli

En Etkili Halı Temizleyici: Şampuan mı Toz mu?

Halı temizliği sırasında sabun ve suyun işe yaramayacağı durumlar da olabilir. Özellikle de inatçı lekeler, yerleşmiş kokular ve yılların tozu birikmişse. Halıdan leke çıkarma konusunda halı şampuanı ya da tozu genellikle tercih edilen seçeneklerdir.

Uğraşması zor lekeler için fazla zamanınız yoksa, şampuanın kuruması zaman alacağından,iyi kaliteli bir halı tozu denemeniz daha doğru bir tercih olacaktır. Toz ürünlerin temizlemesi daha kolaydir ve şampuanla aynı temizliği sağlar.

Hangi halı temizleme ürününü kullanırsanız kullanın, talimatlarını mutlaka okuduğunuza ve uyguladığınıza emin olun.

Doğal Halı Temizleme Ürünleri

Mutfak dolabınızdaki malzemelerden yararlanmayı tercih edenlerdenseniz, sizin için bazı tavsiyelerimiz var. Maden suyunun leke çıkarma konusundaki etkinliği bilinen bir gerçektir, fakat taze lekeler için tuz kullanmak da iyi bir seçenektir. Karbonat, halının tüylerine sinmiş olan kötü kokuları da temizler. Yeni temizlik metodlarıni denemeden önce, bu metodlari halının görünmeyen bir yerinde denemeyi unutmayın.

Halıdan Leke Çıkarma Püf Noktaları

Lekeleri, kuruyup halıya yapismadan önce temizlemek en iyi yöntemdir. Lekeyi bastırarak temizlemelisiniz – sürterek silmek lekenin halıya daha fazla bulasmasina neden olacaktır. ‘Halı lekesi neyle çıkar’ diyorsanız, deterjan kullanabilir ve lekenin çeşidine göre aşağıdaki teknikleri uygulayabilirsiniz:

  • Sakız gibi yapışkan maddelerin üzerine buz sürüp lekenin sertleşmesini sağlamak, temizliğini çok daha kolay hale getirecektir.
  • Kokusu olan lekeler için, eşit miktarda ılık su ve sirkeyi karıştırın daha sonra lekenin üzerine temizlik beziyle sürün.

Halı temizliği işte bu kadar kolay olabilir! Lekesiz ve tertemiz halılarınızın keyfini çıkarın!

Unutmayın.!!

Herhangi bir temizlik ürününü kullanırken, kullanma talimatlarını her zaman okumanız gerekmektedir. Herhangi bir temizlik yöntemini denemeden önce, küçük ve görünmeyen bir bölgede test edin. Giysilerinizi temizlerken yıkama etiketini kontrol edin. Tabi ki önce güvenlik – her zaman gerekli güvenlik önlemlerini alın.

Kaynak: cleanipedia.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir