Bezayağı örgüden, merinos yününden yapılmış straygarn ipliklerden dokunur. Ağır bir dinklemeyle enden yaklaşık 33%, boydan 25% civarında çektirilerek keçeleştirilir ve bu şekilde üzerlerinde bir hav tabakası oluşturulur. Oldukça yumuşak bir kumaştır. Genellikle 12/1 Nm straygarn iplikten cm de 12-123 çözgü, 15-16 atkı sıklığında dokunur. Yukarıdaki apre işleminden sonra istenen renklerde boyanarak çeşitli alanlarda kullanılır.
Çuha Kumaşının Kullanım Alanları
Çuha kumaşının, en çok kullanıldığı yer bilardo masalarıdır. Yeşil renkte boyanan çuha kumaşı bilardo masalarını kaplamakta kullanılır. Bilardo masalarıyla birlikte rulet gibi çeşitli şans oyunları masalarının kaplanmasında da yineçuha kumaşı kullanılır.
Çuha kumaşı ayrıca geleneksel Türk giysilerinde oldukça sık kullanılan bir kumaş türüdür.Geçmiş zamanlar da yöresel olarak el tezgahlarında dokunan ve keçeleştirilen çuha kumaşlardan şalvar, yelek, pantolon gibi çeşitli giysiler yapılmaktaydı ancak günümüzde bu el tezgahlarının sayısı azalmış bu kumaş yerimi modern tekniklerle üretilen kumaşlara bırakmıştır. Çuha kumaşları, statik elektriklenme etkisi nedeniyle elektrostatik makinelerin yapımında da kullanılır.