POLİÜRETAN KUMAŞ ÖZELLİKLERİ

poliurethan fabric
Tarafından | 18 Aralık 2021

(Polyurethane) Poliüretan kumaş veya PUL kumaş, genel olarak polyester olan su geçirmez bir kumaştır, ancak poliüretan bir tabakaya ısıyla lamine edilmiş bir pamuk veya poli-harman materyali olabilir.


Hafif ve son derece dayanıklıdır. Bu kumaşlar, tıp şirketlerinden çocuk bezi imalatına ve aktif giyim eşyalarına kadar çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır.

Poliüretan kumaşlar hafif ve nefes alabilir. Tipik olarak, bu kumaştan yapılan giysiler, yıkayıcıdaki ve kurutucudaki malzemelere zarar vermeden en az 100 döngü boyunca özelliklerini koruyacak şekilde tasarlanmıştır.

Esnek ve kullanımı kolaydır ve başlangıçta güçlü ve aynı zamanda su geçirmez olan yeniden kullanılabilir bir kumaşın kullanıldığı hastanelerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Poliüretan kumaşlar, kullanım amaçlarına bağlı olarak farklı kalınlıklarda üretilebilir. Örneğin, çocuk bezlerinde kullanılan kumaş, kamp malzemeleri için kullanılan kumaşlardan daha ince olabilir.

Poliüretan kumaşlar çeşitli özelliklere sahip olacak şekilde üretilmiştir. Yakıt temasının muhtemel olduğu durumlarda, kumaş ateşe dayanıklı hale getirilebilir. Aynı zamanda suya ve neme dayanıklı olması için hava geçirmez ve aşınmaya dayanıklıdır.

poliuretan kumas

Poliüretan Kumaş Bakım ve Temizlik

Poliüretan kumaş son derece dayanıklıdır ve nemi engellediğinden, lekeler genellikle sabun ve yumuşak, ıslak bir sünger ile giderilebilir. Solvent dayanıklı karışımlar mineral alkollü veya seyreltilmiş çamaşır suyu ile temizlenebilir. Aseton veya sirke gibi sert kimyasallar, kumaşın yüzeydeki görünümünü etkileyebilir. Tipik olarak, poliüretan kumaş ile yapılan ürünler, kullanılan kumaşın özel karışımına uyan etiket üzerinde bakım talimatlarına sahip olacaktır, ancak çoğu, normal çamaşır deterjanı olan bir çamaşır makinesine yerleştirilebilir.

Poliüretan Çevreye Etkileri

PVC gibi benzer malzemeler klorür içerir ve biyo bozunur değildir. Poliüretan kumaş çözücü kullanmaz, bu nedenle zararlı toksinler üretmez ve malzemenin çoğu sonunda kötüleşir. Isıya ve neme dayanabilen güçlü bir malzemedir, bu da atığın azaltıldığı anlamına gelir, çünkü can yeleği gibi tek bir poliüretan ürün diğer malzemelere göre daha uzun süre tekrar tekrar kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir