DUPİYON (HİNT İPEĞİ) KUMAŞ ÖZELLİKLERİ

dupiyon
Tarafından | 17 Ocak 2020

Dupiyon (Hint İpeği): Dupiyon (Dupion) pırıl pırıl ve keskin dokuya sahip hafif bir kumaştır. Çift iplikli ipekle dokunur ve bu da diğer ipek türlerinden daha güçlü olmasını sağlar. Kullanılan iplikler şantuklu olup meydana gelen kumaşlar görüntü itibariyle biraz karmaşık durabilir.

Kesim ve dikim işlemlerini kolaylaştıran bir yapısı vardır. Ayrıca nakış için de uygun bir kumaştır.

Abiye elbiseler, ceket, etek ve ev tekstilinde kullanılır. Ütüde yünlü kumaş ayarında ve buharsız şekilde ütülenmelidir. Su lekesi olmaması için ütü bezi kullanmak gerekir.

dupiyon

Dupion Kumaş Özelikleri

Dupioni genellikle çözgü ve atkı boyunca dağılmış farklı renklerde ipliklerle dokunur. Bu teknik, kumaşa, shot ipek taftaya benzer ancak onun kadar belirgin olmayan yanardöner bir etki verir. Dupion ekose ve çizgili desenler halinde dokunabilir; çiçek veya diğer içsel, karmaşık tasarımlar, daha hafif ipekler veya daha pürüzsüz kumaşlara sahip olanlar için daha uygundur, ancak dupioni arzu edilen herhangi bir şekilde işlenebilir.

Shantung ile birlikte, dupioni gelinlik ve diğer resmi kıyafetlerde popülerdir. Döşeme için uygundur, ancak bir perde veya örtü olarak işlenirse, kumaşı güneş ışığından korumak için önemli bir alt çizgi kullanılmalıdır.

Hindistan’da Banaras olarak da bilinen Varanasi, Dupion‘un en büyük üreticilerinden biridir. Çevredeki köylülerin, özellikle de Ansari topluluğunun dokumacıları, nesillerdir kumaş üretiyorlar. Hint düğün endüstrisinin büyük talepleri bu şehir tarafından karşılanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir