TENCEL REFIBRA ELYAF ÖZELLİKLERİ

refibra tencel
Tarafından | 24 Nisan 2021

Refibra Tencel Nedir?

logo refibraREFIBRA™ teknolojisi, kumaş ve giysilerde kullanılan saf yeni Tencel, Lyocell elyafını üretmek için ağaç hamurunun yanı sıra ileri dönüşümlü pamuklu giysi üretiminden kalan artıkları (fireleri) da kapsar. Ödüllü ve verimli kapalı döngü standart Tencel™ Lyocell elyaf üretim sürecine dayanan REFIBRA™ teknolojisi, Lenzing’in tekstil endüstrisinde geri dönüşümlü ekonomiye katkıda bulunduğu ilk projesidir.

Refibra ™ elyafları, kesme işlemleri ve ahşaptan kalan pamuk hurdaları içeren hamurdan yapılır. Lifler liyosel üretim prosesinde üretilir.

Dünya çapında Lenzing, ticari ölçekte geri dönüştürülmüş malzeme içeren selüloz elyaf sunan ilk üreticidir ve bu teknolojinin öncüsüdür. Doğadan ek hammaddelerin çıkarılması ihtiyacının azaltılması, doğal kaynaklar kullanımının üzerindeki etkiyi azaltır. Böylece Refibra™ elyafları, tekstil ürünleri için döngüsel ekonomiye doğru önemli bir adım atmıştır.

refibra dongusu

Refibra Elyaf Özellikleri

REFIBRA™ Teknolojilerini kullanan TENCEL™ Liyosel iplikleri, kıyafet üretim sürecinde toplanan ileri dönüşümlü pamuk artıklarından oluşan hamurun neredeyse %30’unu kullanabiliyor. Lenzing REFIBRA™ Teknolojilerini kullanan TENCEL™ Liyosel iplikleri, %99,5 geri dönüştürülebilme oranıyla sürdürülebilirliği arttırıyor ve doğa dostu kıyafet ve ev tekstili uygulamalarını destekliyor.

Lenzing Grubu (Lenzing), tekstil segmentine sirküler ekonomiyi daha da fazla desteklemek için geri dönüşümlü hammadde kullanımında %30’a kadar artış sağlayarak öncül Lenzing REFIBRA teknolojisinde yeni bir kilometre taşı açıkladı. Yeni ürün, düşük elyaf inceltme özellikleriyle TENCEL™  Liyosel iplik ailesinde mevcut.

Ekolojik olarak sorumlu kapalı devre üretim süreçleriyle üretilen yeni iplikler %100 biyolojik tabanlı ve sürdürülebilir olarak yönetilen ormanların ağaç hamurundan ve kıyafet üretim sürecinde toplanan pamuk atıklarını ileri dönüşümle işleyerek hamuru %30 oranında daha fazla kullanarak üretiliyor. Düşük elyaf inceltme ve nem yönetim özelliklerine ek olarak iplikler aynı zamanda ipeksi yumuşaklığı ve dayanıklılığın yanı sıra gelişmiş nefes alabilirliğe de sahip. Yeni iplik türüyle REFIBRA™ Teknolojisi olan TENCEL™ Liyosel iplik portföyü örgü, iç çamaşırı ve havluların yanı sıra denim, spor giyim, giyim ve ev tekstili uygulamaları için de ekolojik olarak sorumlu bir alternatif haline gelecek.

Lenzing REFIBRA teknolojisi %99,5 geri dönüşüm oranına sahiptir.

Düşük elyaf inceltme özellikleri sayesinde yeni iplikler tekrarlı yıkamadan sonra bile pürüzsüz ve yumuşak hissi korumaya devam ediyor. REFIBRA™ Teknolojisiyle üretilen diğer TENCEL™ Liyosel iplikleri gibi iplikler, atık toplama veya takma alanlarından tonlarca pamuk atığı toplayarak kıyafet üretim sürecinde toplanan ileri dönüşümlü pamuk artıklarından elde edilen hamurla, karışımda %30’a kadar bir hamur kullanılacak şekilde üretiliyor. Biyolojik tabanlı iplikler aynı zamanda, %99,5 ‘ten fazla geri kazanım oranıyla suyu ve çözücüleri yeninden kullanarak yüksek kaynak verimliliği ve düşük çevresel etkiyle üretiliyor.

Dahası ipliğin geldiği yeri doğrulamak için tasarlanan özel yenilikçi tanımlama teknolojisi sayesinde yünlerde, kumaşlarda ve kıyafetlerde kullanılan REFIBRA™ Teknolojisini kullanan TENCEL™ Liyosel iplikleri tespit edilebiliyor. Bu sadece tedarik zincirinin şeffaflığını arttırmakla kalmıyor aynı zamanda moda markalarının giyim veya ev tekstili ürünlerine kullanıla ürünlerin sürdürülebilir olarak tedarik edildiğini ve üretildiğini göstererek güven yaratmasına da izin veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir