ERKEK TAKIM ELBİSENİN YILLAR İÇİNDE DEĞİŞİMİ

old suit eski takim elbise
Tarafından | 4 Eylül 2021

Erkek takım elbise yıllar içinde nasıl değişti

Takım elbise, erkek resmi kıyafetlerinin önemli bir bileşenidir. Bir düğüne, iş görüşmesine, iş toplantısına, mezuniyete veya başka bir resmi etkinliğe katılıyorsanız, bir takım elbise giymeniz gerekir. Takım elbiseler birbiriyle eşleşen bir ceket ve kravatlı pantolonlardan oluşur. Ancak, takım elbiseler de tüm kıyafetler gibi yıllar içinde değişime uğradı. Bugün gördüğünüz kıyafetler geçmişte yapılanlardan çok farklı. Tabii ki, hala bazı benzerlikler var, ancak geçmişte yapılan takımlar ile bugüne kadar yapılan takım elbiseler arasında ciddi farklılıklar var.

  1. yüzyıl

Tarihçiler, 17.yüzyıldan beri İngiltere’de takım elbiselerin var olduğuna inanırken, modern salon takımının ortaya çıktığı 19. yüzyıla kadar değildi. Bu dönemde, Kral George IV’ÜN arkadaşı George Bryan “Beau” Brummell, takım elbise tarzına öncülük etti. Bu, Avrupalı erkeklerin şık kravatlarla özel, yüksek kaliteli takım elbise giyecekleri bir modaya yol açtı. Ancak, bunlar bugün depoda gördüğünüz aynı kıyafetler değildi. Bu erken dönem takım elbiseleri dardı ve genellikle hafif, uyuşmayan pantolonlu koyu renkli bir frak paltoya sahipti.

  1. yüzyıl

21.yüzyıla hızlı bir şekilde ilerlerken, takım elbiseler değişmeye başladı. Artık erkekler sadece palto giymiyordu. Bunun yerine, takım elbiseleriyle sabah paltoları giyiyorlardı. Zaten bildiğiniz gibi, bir sabah ceketi, arkada bir kesik ile karakterize edilen resmi bir takım elbise ceketidir. Sabah paltosunu arkadan görüntülerken, kumaşın sol ve sağ taraflarının birbirinden ayrıldığını göreceksiniz. Benzersiz bir stil sunan ince bir özelliktir. Ve bu şık yeni tasarımla, Birleşik Krallık’taki ve başka yerlerdeki birçok erkek, geleneksel bir frak palto yerine takım elbiseleriyle sabah paltosu giymeye başladı.

yeni takim elbise

Kısa Kaplamalı Salon Takımı

Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinden sonra takımlar gelişmeye ve değişmeye devam etti. Kayda değer bir değişiklik, artan bir popülerlik ve kısa takım elbise talebiydi. Kısa kaplamalı salon takımı olarak da bilinen, 1920’lerde giderek daha popüler hale geldi. Geleneksel uzun paltolar giymek yerine, erkekler kısa paltolar giymeye başladı. Vikipedi’ye göre, bunun gibi kısa kaplamalı salon takımları gün boyunca neredeyse tüm resmi durumlar için giyildi. Bu tarz büyük ölçüde kısa kaplamalı salon kıyafeti ile değiştirilmesine rağmen, eski, geleneksel bir frak ceketini tercih eden çok az erkek vardı.

Akşam ve gece vakitlerinde erkekler kısa bir akşam yemeği ceketi giymeye başladı. Bu, genellikle “kuyrukları ” olan uzun katların tam tersidir.” Takım stillerindeki bir diğer önemli değişiklik de pantolonları içeriyor. 1920’lerde dar pantolonlar geniş, düz bacaklı pantolonlarla değiştirildi. Bu sadece daha rahat değildi, aynı zamanda tartışmasız daha iyi görünüyordu. Bu dönemin geleneksel erkek pantolonları genellikle 23 inç civarındaydı.

Erkek takımlarının modernizasyonu

Erkek takım elbise tarzının modernleşmeye başladığı 1940’lara ve 1950’leri bulmuştu. Tarz yavaş yavaş bugün satıldığını ve giyildiğini gördüğümüz takımlara geçti. Yaka küçülmeye başladı; erkekler tek göğüslü ceketler giymeye başladı ve ceketler bel çizgisini gizlemek için düz olarak tasarlandı.

Tabii ki, bu değişikliklerin nedenlerinden biri kaynak eksikliğidir. Birçok ülke İkinci Dünya Savaşı’na katıldığı için bu kritik bir zamandı. Takım elbise yapmak için kumaş ve diğer kaynakları kullanmak yerine, bu kaynaklar askeri üniforma ve diğer eşyaları üretmek için kullanılıyordu. Bu, daha sonra erkek takımlarının modernleşmesine katkıda bulunurken kumaşların kısıtlanmasıyla sonuçlandı.

Bir, iki ve üç düğmeli takım elbise

Takım elbise ceketleri başlangıçta çeşitli düğme sayılarında üretildi ve çoğu ceket bir ila üç düğme arasında kullanıldı. Bu tarz, modernleşme döneminde tek düğmeli takımlar lehine yavaş yavaş soldu. Bununla birlikte, 1990’larda üreticiler bir kez daha çoklu düğme modasında takım elbise ceketleri yapmaya başladılar.

Tekstil ve kaynaklar rasyonelleştirilirken, üreticiler tek düğmeli takım elbise ceketlerini tercih ettiler. Ancak 1990’larda kısıtlı kaynaklarına ihtiyaç yoktu. Bu nedenle, üreticiler bir, iki ve üç düğmeli şekillerde takım elbise ceketleri yaptılar.

Bugün Takım Elbise Kumaşları

Ayrıca, erkek takım elbise yapmak için kullanılan kumaşların yıllar içinde değiştiği bilinen bir gerçektir. Başlangıçta, neredeyse tüm erkek takımları pamuk, keten veya benzeri elyaflardan yapılmıştı. Takımlar hala bu kumaşlarda üretilip satılırken, artık seçim yapabileceğiniz daha fazla seçenek var. Peki, bugün erkek takım elbise yapmak için ne tür kumaşlar kullanılıyor? Diğerlerinin yanı sıra, bazı popüler takım elbise kumaşları arasında tüvit, keten, pamuk, yün ve kadife bulunur.

Yeni bir takım elbise satın almak istiyorsanız, doğru kumaşı seçmek önemlidir. Keten ve pamuk gibi daha hafif kumaşlar genellikle sıcak aylarda, yün ve kadife gibi daha kalın kumaşlar ise soğuk aylarda önerilir. Kıyafeti ne zaman giyeceğinizi düşünün ve hava koşullarına uygun bir kumaş seçin.

Takım Elbise Renkleri Bugün

Kumaşlara ek olarak, takım elbise renkleri de yıllar içinde değişti. Daha önce de belirtildiği gibi, erkek takım elbise başlangıçta daha açık pantolonlu daha koyu bir cekete sahipti. Bugün, erkek takım elbise genellikle ceket ve pantolonlar aynı renge sahiptir. Erkek takımlarının yapıldığı en yaygın renk siyahtır. Siyah bir takım elbise, kullanıcının görünümünü geliştirirken yüksek düzeyde formalite sunar. Bununla birlikte, erkek takımları kahverengi, gri, koyu gri, beyaz, kırmızı, mavi ve daha fazlası olmak üzere sayısız renkte mevcuttur. Ayrıca bazı erkek takımlarının iki veya daha fazla renge sahip olduğunu göreceksiniz. Örneğin, iki tonlu ekose, erkek takımlarının yapıldığı popüler bir stildir.

Gördüğünüz gibi, erkek takımları birkaç yüzyıl önce icat edildiklerinden beri bir takım değişikliklerden geçti. Bu değişikliklerin bazıları önemsizdir, diğerleri ise daha önemlidir. Ne olursa olsun, modern takım elbise stillerini tanımak önemlidir, çünkü bu daha uyumlu ve eksiksiz bir görünüm oluşturmanıza olanak tanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir